3 tips før du låner

Det kan være en rigtig god idé at få overblik over din daglige økonomi, før du låner. Her får du 3 gode tips:

1. Læg et budget
Husleje, el, telefon, forsikring, transport, mad... Skriv alle dine faste udgifter ned og husk at få det hele med. Sæt også et fast beløb af til uforudsete udgifter som fx tandlæge eller hvis vaskemaskinen bryder sammen. Skriv på samme måde dine faste indtægter ned. Nederst på siden her får du et budgetskema, som gør det nemt for dig.

2. Kend dit rådighedsbeløb
Når du har overblik over din økonomi, ved du, hvad du har til overs hver måned – bl.a. om der er plads til at betale faste afdrag på et lån. Måske er der luft nok til ønskeferien eller noget andet, du går og drømmer om – måske ikke. Det viser budgettet dig helt tydeligt. Bare vær realistisk, når du laver det.

3. Undgå rykkere
Meld alle dine faste regninger til Betalingsservice. Så bliver de automatisk betalt hver måned, og du slipper helt for besværet med girokort. Du slipper også for ærgerlige udgifter til rykkere, hvor der ryger dyre gebyrer på.

Værs’go: Budgetskema til dig
Sæt alle dine indtægter og udgifter ind, så beregner skemaet automatisk dit rådighedsbeløb. Gem budgetskemaet på din computer. Det er selvfølgelig helt privat og kan ikke ses af andre end dig. Hent dit budgetskema her.

ER DU I TVIVL OM NOGET?

Har du spørgsmål til lånet, eller bliver du i tvivl om noget, er vi klar til at hjælpe. Du kan ringe til os alle ugens dage mellem kl. 8 og 22. Så får du hurtigt svar.

99 99 92 22